Hubnutí, dieta

Hubnu, hubneš, hubneme

Re: Hubnutí, dieta

Příspěvekod fit-kul » stř 16. kvě 2012 19:04:55

David95 píše:Mama chodí k nějaké distributorce herbalifu co má tu váhu co váží tuky, vodu svaly atd.., tak sem si tam párkrát zašel sní abych viděl jak sem na tom :)

Jak vidím či slyším slovo Herbalife dostávám osypky.
Ale teď vážně, předpokládám, že tě paní výživová "odbornice" měřila na tanita váze (či něčem podobném) - takové výsledky ber opravdu, ale opravdu s velkou rezervou.
A ohledně těch "nadbytečných" 5-6% vody v těle: to je úplná hloupost. Pokud máš dostatečný příjem tekutin, žádný extrémní příjem sodíku a dostatečný příjem vápníku - tak nic neřeš.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod David95 » stř 16. kvě 2012 20:45:47

Jak vidím či slyším slovo Herbalife dostávám osypky.
Ale teď vážně, předpokládám, že tě paní výživová "odbornice" měřila na tanita váze (či něčem podobném) - takové výsledky ber opravdu, ale opravdu s velkou rezervou.

Ano přesně na nějaké takové váze a výsledky beru samozřejmě s rezervou ;) Jinak už od první návštěvy po pár jejich slovech mi došlo ,že jediná výživa od které možná něco ví je ten její Herbalife :D Nejvíc se mi asi protáčí oči při frázi ,, Jdete sám proti sobě" :lol:
A ohledně těch "nadbytečných" 5-6% vody v těle: to je úplná hloupost. Pokud máš dostatečný příjem tekutin, žádný extrémní příjem sodíku a dostatečný příjem vápníku - tak nic neřeš.

Díky aspoň vím, že to nemusím řešit :)
David95

Příspěvekod David95 » ned 27. kvě 2012 14:31:37

Budu teďka 5 dní pryč a odkázanej na bufet a jakousi restauraci, takže jestli bys mi prosím neporadil nějaky jídlo ktery bych mohl sehnat v normálním obchodě třeba v kauflandu, nemuselo by být v ledničce a vydrželo by.. a samozřejmě aby bylo vhodny.

A taky jestli bys mi neporadil nějakej cenově průměrnej ale kvalitni protein,.. kaseinovej neni potřeba.. díky :)
David95

Příspěvekod fit-kul » ned 27. kvě 2012 17:54:31

Snaž se vybírat v resturaci/bufetu jídla z kvalitnějšího masa a ideálně s rýží (takže žádné špekové knedlíky apod:) ). Pokud nic takového nebude k dispozici, budeš to tedy muset řešit svépomocí - ale co ti budu říkat, pokud nebudeš mít lednici a předpokládám ani vařič tak seš v háji.

Ne ted vážně - 5 dní volna není v konečném důsledku nic tragického, takže to nijak moc nehroť. Příště si udělej menší zásobu proteinových tyčinek a sušeného masa - ať to máš alespoň trochu podchycené.

Osobně mohu doporučit: smartlabs CFM PROTEIN , scitec 100% whey protein, BioTech Nutrition 100% Iso Whey...
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod David95 » sob 02. čer 2012 19:42:03

Tak jo je tam pár kilo nahoře ale stím co sem tam jedl a ještě to připíjení na večer sem ani nic nečekal a přiznám se že mi to bylo trochu jedno, aspoň sem si těch pár dní na vodě a ježdění na kánojkách pořádně užil :D...

Chci se jenom zeptat, furt čtu o idealni tepove frekvenci na spaleni tuku při kardiu, pak zase čtu že při vysoko intenzivnim treninku spalim vic tuku, tak by mě zajimalo jestli teda je lepši intenzivni kardio nebo ta tepova frekvcence (v mym připadě 132 - 142 ). Teďka zkouším ten s tepovou frekvencí 132-142 ale zatim připadne mi to jako bych nic nedělal.... :o
David95

Příspěvekod fit-kul » pon 04. čer 2012 16:25:00

Tak jo je tam pár kilo nahoře ale stím co sem tam jedl a ještě to připíjení na večer sem ani nic nečekal a přiznám se že mi to bylo trochu jedno, aspoň sem si těch pár dní na vodě a ježdění na kánojkách pořádně užil :D...

Toto je správný a hlavně "zdravý" názor. Kulturistika není striktní otročina - jednou za čas si člověk musí dát volno...

Chci se jenom zeptat, furt čtu o idealni tepove frekvenci na spaleni tuku při kardiu, pak zase čtu že při vysoko intenzivnim treninku spalim vic tuku, tak by mě zajimalo jestli teda je lepši intenzivni kardio nebo ta tepova frekvcence (v mym připadě 132 - 142 ).

Ano, jsem si vědom tohoto rozporu. Ale přitom každý z těchto tvrzení má pravdu - vše záleží o načasování. V konečném důsledku je samozřejmě rozhodující především množství spálených kalorií - v tomto ohledu jasně vyhrává názor o vysoké intenzitě tréninku, ale je zde i menší skupina lidí (kulturistů :D ), kteří si chtějí zachovat i maximální množství svalové hmoty (pokud zde mluvíme o období diety) a v tomto případě se spíše volí varianta s "ideální tepovou frekvencí".
Ale je zde i 3. varianta a to HIIT trénink, ve kterém se střídají krátké, ale velmi náročné, intervaly vysoké intenzity zátěže s intervaly nízké intenzity zátěže, pro dočasný odpočinek. Tento trénink splňuje podmínky jak maximálního množství spálených kalorií, tak i "ochrany" svalové hmoty.

Teďka zkouším ten s tepovou frekvencí 132-142 ale zatim připadne mi to jako bych nic nedělal.... :o

Ano, sám vím, jak to může být otravné - držet se neustále zpátky. Ale zase výhodou je, že takový trénink můžeš klidně provádět i 1hod v kuse - ideálně provádět ráno a budeš mít určitou jistotu, že spaluješ především tuk.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod David95 » čtv 21. čer 2012 20:55:23

Kolik bych měl tak denně přijmout kalorií abych dál shazoval tak 0,5 - 1 kg týdně ? A taky kolik by to mělo být v bílkovinách, sacharidech a tucích. Kdesi na tomto webu mi vyšlo podle nějakyho vzorce, že mám metabolismus 2200 tak doufám, že to tak nějak přibližně bude.
David95

Příspěvekod fit-kul » sob 23. čer 2012 14:12:53

David95 píše:Kolik bych měl tak denně přijmout kalorií abych dál shazoval tak 0,5 - 1 kg týdně ? A taky kolik by to mělo být v bílkovinách, sacharidech a tucích. Kdesi na tomto webu mi vyšlo podle nějakyho vzorce, že mám metabolismus 2200 tak doufám, že to tak nějak přibližně bude.

Odpověď najdeš na konci: viewtopic.php?f=7&t=49
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod David95 » pát 20. črc 2012 13:29:34

Poslední dobou se mi ty úbytky tuku úplně zastavily, tak sem nasadil sacharidovy vlny, ale ani ty mi moc nepomohly, tak sem v nich začal měnit denni přijem o 100-150g sacharidu denně (připadne mi, že 50g sacharidu rozdíl stím metabolismem moc neudělá), tak se to zase trochu pohlo, ale už zase nic a váha a úbytky prostě stagnují. Nevíš jak bych to mohl obejít, abych zase shazoval? Mohla by pomoct změna kardia ( buď jezdím na rotopedu nebo skáču přes švihadlo tak, že bych zašel třeba běhat )
David95

Příspěvekod fit-kul » ned 22. črc 2012 9:44:08

David95 píše:Poslední dobou se mi ty úbytky tuku úplně zastavily, tak sem nasadil sacharidovy vlny, ale ani ty mi moc nepomohly, tak sem v nich začal měnit denni přijem o 100-150g sacharidu denně (připadne mi, že 50g sacharidu rozdíl stím metabolismem moc neudělá), tak se to zase trochu pohlo, ale už zase nic a váha a úbytky prostě stagnují. Nevíš jak bych to mohl obejít, abych zase shazoval? Mohla by pomoct změna kardia ( buď jezdím na rotopedu nebo skáču přes švihadlo tak, že bych zašel třeba běhat )

odpověď viz. PM
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod weinfurt » pon 13. srp 2012 20:06:21

fit-kul píše:
David95 píše:Mohl bys mi prosimtě přibližit, jak pomáhá kofein při hubnuti? Hodněkrát sem o tom slyšel ale vždycky sem si říkal že je to jenom odstranění vody z těla a lidi si pak myslí, že hubnou.

Kofein má samozřejmě diuretické vlastnosti (při denním přijmu cca 200mg+ ), které ale člověka s dostatečným příjmem tekutin nijak negativně neovlivní. O kofeinu by se toho dalo docela dost napsat tak jen ve zkratce: pomáhá zvyšovat rychlost metabolismu, stimulace nervové soustavy, stimulace produkce adrenalinu, zvyšuje využívání tělesného tuku jako zdroje energie atd. atd.

Doporučuji si přečíst některé články: http://www.fit-kul.cz/vyhledavani?s=kofein

Pokud kofein stimuluje produkci adrenalinu, tak zároveň tlumí spalování tuků !!! Adrenalin je hormon poslední záchrany, způsobí zúžení cév ve svalech a tím sníží přívod kyslíku do svalů. Navíc ve svalových buňkách ( jediným kdo dokáže masivně spalovat tuk jsou kosterní svaly a srdce ) způsobuje adrenalin přepnutí na anaerobní metabolismus glukózy jako hlavního zdroje energie.

Adrenalin tedy zastavuje spalování tuků.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Adrenalin

Jestli v tom nebude spíš noradrenalin.
weinfurt

Příspěvekod verszer » úte 04. čer 2019 1:50:59

verszer

PředchozíDalší

Zpět na Hubnutí a diety