Ahoj,
moje odpovědi se ti určitě nebudou líbit, ale snaž se z toho vzít maximum - pro tvé vlastní dobro
- Chci nabrat během zhruba 3 měsíců 7-10kg svalové hmoty, ale zároveň spálit tuk na břiše a co nejlépe ho vyrýsovat
7-10kg svalové hmoty za 3 měsíce je naprosto nereálný cíl, jako začátečník můžeš nabrat poměrně dost svalové hmoty, ale ani náhodou se to nepřiblíží tvým představám
- Nechci Vás zmást tím, že chci spalovat tuky, že mám nějak nadprůměrné množství tuků nebo nadváhu (obezitu), ale opravdu mi záleží na břišních svalech..
Chápu, léto se blíží - doba plavek volá, to je docela normální...
Posilování a strava: Nepotřebuji shazovat kg a až následně nabírat svalovou hmotu! Chci hned od začátku nabírat svalovou hmotu a jen tak 2kg tuků shodit, hlavně v oblasti břicha..
A já bych chtěl nabírat každý měsíc 2kg svalové hmoty - bohužel také se mi to nesplní.
Ale teď vážně. Není naprosto nereálné nabírat svalovou hmotu a pomalu hubnout tuk - ale je to opravdu, ale opravdu velmi těžké a je zde mnoho proměnných, které ovlivní výsledek
Otázka: ,,Jak tedy zkombinovat stravu s podmínkou, nabírání svalové hmoty + rýsování (břicha)?"
Zkoušením. Ale takové zkoušení může klidně trvat měsíce a roky (a mnohým se to nepodaří nikdy). To jsem tě moc nepotěšil, co?
- Myslíte, že má nějaký efekt jakoby "cvičením nabírat svalovou hmotu" a "stravou rýsovat"? Pokud jsem vše dobře pochopil, stravou se rýsuje, posilováním se nabírá, s tím, že pokud má být nabírání svalové hmoty účinnější - přidat objemový jídelníček.. Pokud by to neřešilo jakoby "zlatý střed", asi to takhle nemá cenu...
Ne, bohužel jsi to vůbec nepochopil. Neexistuje žádné "stravou se rýsuje, posilováním se nabírá". Strava je základ - to strava zajišťuje, že hubneš nebo naopak přibíráš. Trénink je jen nástroj, jak to vše usměrnit.
- Ono jde také o to, že pokud to jde, během 3 týdnů by jsem chtěl rýsovat i nabírat svalovou hmotu a od začátku července se plně soustředit jen na nabírání svalové hmoty! Tudíž cíl je asi takový: Během 3 týdnů "rýsovat a spálit tuky v oblasti břicha" a pokud je to možné, zároveň aspoň pomalejší verzí nabírat sval. hmotu. Následně se soustředit 2 měsíce jen na nabírání sval. hmoty, tudíž objemový jídelníček atd...
3 týdny, 1 měsíc, 4 dny - to jsou ultimáta, která nic neřeší. Posilování/tvarování postavy se počítá na roky, vše mezi tím je pouhé "stání na místě".
Co jsem tak pochopil, tvojí snahou je ukázat se pěkně vyrýsovaný, ale s pořádnou muskulaturou. Řeknu ti to narovinu - to se ti během pár týdnů ani náhodou nesplní. Je tedy nesmyslné 3 týdny rýsovat se snahou o šanci na mírné osvalení.
Raději se tedy soustřeď o shození té trochy tuku co ti překrývá břišáky a až skončí léto nasaď pořádnou objemovku ať se můžeš v příštím roce chlubit pořádnější muskulaturou.