Strava na spálení tuků a následně objemový jídelníček

Co, kdy a jak správně jíst

Strava na spálení tuků a následně objemový jídelníček

Příspěvekod target97 » čtv 17. kvě 2012 15:04:08

Dobrý den. Chci se zeptat, jaké poradíte jídelníčky na "spálení tuků a následné nabírání objemu"?

Je možné 14 dnů dodržovat "sacharidové vlny" a následně přejít na "objemový jídelníček" a pokračovat v něm i nadále?

Cíl: Zbavení se tuku (cca 2kg) a následně nabrání svalové hmoty (cca 5kg)
Trénink: HST trénink na 6 týdnů (poté se uvidí)

Děkuji mockrát.
target97

Re: Strava na spálení tuků a následně objemový jídelníček

Příspěvekod David95 » čtv 17. kvě 2012 18:04:15

A nebylo by lepší to udělat naopak ?
David95

Příspěvekod fit-kul » čtv 17. kvě 2012 20:49:19

Ahoj,
držet dva týdny sacharidové vlny nic neřeší, ba naopak je to spíše kontraproduktivní. A tebou udaná kila, která chceš zhubnout a následně přibrat - to je jako když se člověk rozhoduje, jestli má sníst celý rohlík nebo jen půlku.
Spíše ti doporučuji, jak jsi napsal, HST trénink na 6 týdnů s pořádnou objemovkou a teprve poté by se uvidělo. Ale rozhodnutí je samozřejmě na tobě...
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod target97 » stř 30. kvě 2012 19:38:06

Dobrý den. Pořád tak nějak pročítám články o stravě a kladu si nové a nové otázky.. Ta na kterou by jsem rád znal odpověď a rady od Vás je:

- Chci nabrat během zhruba 3 měsíců 7-10kg svalové hmoty, ale zároveň spálit tuk na břiše a co nejlépe ho vyrýsovat
- Nechci Vás zmást tím, že chci spalovat tuky, že mám nějak nadprůměrné množství tuků nebo nadváhu (obezitu), ale opravdu mi záleží na břišních svalech..

Posilování a strava: Nepotřebuji shazovat kg a až následně nabírat svalovou hmotu! Chci hned od začátku nabírat svalovou hmotu a jen tak 2kg tuků shodit, hlavně v oblasti břicha..

Otázka: ,,Jak tedy zkombinovat stravu s podmínkou, nabírání svalové hmoty + rýsování (břicha)?"
- Myslíte, že má nějaký efekt jakoby "cvičením nabírat svalovou hmotu" a "stravou rýsovat"? Pokud jsem vše dobře pochopil, stravou se rýsuje, posilováním se nabírá, s tím, že pokud má být nabírání svalové hmoty účinnější - přidat objemový jídelníček.. Pokud by to neřešilo jakoby "zlatý střed", asi to takhle nemá cenu...

- Ono jde také o to, že pokud to jde, během 3 týdnů by jsem chtěl rýsovat i nabírat svalovou hmotu a od začátku července se plně soustředit jen na nabírání svalové hmoty! Tudíž cíl je asi takový: Během 3 týdnů "rýsovat a spálit tuky v oblasti břicha" a pokud je to možné, zároveň aspoň pomalejší verzí nabírat sval. hmotu. Následně se soustředit 2 měsíce jen na nabírání sval. hmoty, tudíž objemový jídelníček atd...

Děkuji mockrát.
target97

Příspěvekod fit-kul » čtv 31. kvě 2012 19:15:17

Ahoj,
moje odpovědi se ti určitě nebudou líbit, ale snaž se z toho vzít maximum - pro tvé vlastní dobro ;)

- Chci nabrat během zhruba 3 měsíců 7-10kg svalové hmoty, ale zároveň spálit tuk na břiše a co nejlépe ho vyrýsovat

7-10kg svalové hmoty za 3 měsíce je naprosto nereálný cíl, jako začátečník můžeš nabrat poměrně dost svalové hmoty, ale ani náhodou se to nepřiblíží tvým představám

- Nechci Vás zmást tím, že chci spalovat tuky, že mám nějak nadprůměrné množství tuků nebo nadváhu (obezitu), ale opravdu mi záleží na břišních svalech..

Chápu, léto se blíží - doba plavek volá, to je docela normální...

Posilování a strava: Nepotřebuji shazovat kg a až následně nabírat svalovou hmotu! Chci hned od začátku nabírat svalovou hmotu a jen tak 2kg tuků shodit, hlavně v oblasti břicha..

A já bych chtěl nabírat každý měsíc 2kg svalové hmoty - bohužel také se mi to nesplní. :(
Ale teď vážně. Není naprosto nereálné nabírat svalovou hmotu a pomalu hubnout tuk - ale je to opravdu, ale opravdu velmi těžké a je zde mnoho proměnných, které ovlivní výsledek

Otázka: ,,Jak tedy zkombinovat stravu s podmínkou, nabírání svalové hmoty + rýsování (břicha)?"

Zkoušením. Ale takové zkoušení může klidně trvat měsíce a roky (a mnohým se to nepodaří nikdy). To jsem tě moc nepotěšil, co?

- Myslíte, že má nějaký efekt jakoby "cvičením nabírat svalovou hmotu" a "stravou rýsovat"? Pokud jsem vše dobře pochopil, stravou se rýsuje, posilováním se nabírá, s tím, že pokud má být nabírání svalové hmoty účinnější - přidat objemový jídelníček.. Pokud by to neřešilo jakoby "zlatý střed", asi to takhle nemá cenu...

Ne, bohužel jsi to vůbec nepochopil. Neexistuje žádné "stravou se rýsuje, posilováním se nabírá". Strava je základ - to strava zajišťuje, že hubneš nebo naopak přibíráš. Trénink je jen nástroj, jak to vše usměrnit.

- Ono jde také o to, že pokud to jde, během 3 týdnů by jsem chtěl rýsovat i nabírat svalovou hmotu a od začátku července se plně soustředit jen na nabírání svalové hmoty! Tudíž cíl je asi takový: Během 3 týdnů "rýsovat a spálit tuky v oblasti břicha" a pokud je to možné, zároveň aspoň pomalejší verzí nabírat sval. hmotu. Následně se soustředit 2 měsíce jen na nabírání sval. hmoty, tudíž objemový jídelníček atd...

3 týdny, 1 měsíc, 4 dny - to jsou ultimáta, která nic neřeší. Posilování/tvarování postavy se počítá na roky, vše mezi tím je pouhé "stání na místě".

Co jsem tak pochopil, tvojí snahou je ukázat se pěkně vyrýsovaný, ale s pořádnou muskulaturou. Řeknu ti to narovinu - to se ti během pár týdnů ani náhodou nesplní. Je tedy nesmyslné 3 týdny rýsovat se snahou o šanci na mírné osvalení.
Raději se tedy soustřeď o shození té trochy tuku co ti překrývá břišáky a až skončí léto nasaď pořádnou objemovku ať se můžeš v příštím roce chlubit pořádnější muskulaturou.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod target97 » čtv 31. kvě 2012 19:34:07

Ne, bohužel jsi to vůbec nepochopil. Neexistuje žádné "stravou se rýsuje, posilováním se nabírá". Strava je základ - to strava zajišťuje, že hubneš nebo naopak přibíráš. Trénink je jen nástroj, jak to vše usměrnit.

Aha.. :) Já to chápu, jen jsem se velmi špatně vyjádřil, myslel jsem to tak, že bez správné stravy toho moc nevyrýsuju.. :)

Jinak děkuji za rady, určitě to udělám podle Vašeho názoru, jen se chci tedy zeptat, jakou stravu mám zvolit, když se nyní vrhnu na odstranění těch tuků na břiše? Chci hlavně podotknout, že mám denně třeba i 1-2 hodiny tělocviku, který je opravdu velmi náročný a poté jdu třeba ještě do posilovny, tak co si dát mezi těmito tréninky? Nebo to mám brát jako jeden 3 hodinový trénink a během něj nic nejíst? Děkuji mockrát..
target97

Příspěvekod fit-kul » sob 02. čer 2012 17:15:51

Jinak děkuji za rady, určitě to udělám podle Vašeho názoru, jen se chci tedy zeptat, jakou stravu mám zvolit, když se nyní vrhnu na odstranění těch tuků na břiše?

Můžeš zkusit sacharidové vlny nebo si spíše jen uprav/vylaď stravu - protože s dietou bys nemusel zvládat takové tempo jaké máš (viz. 1-2 hod tělocviku + posilovna)...
Ps: jinak opět říkám, že bodově hubnout nejde, ale zpravidla jde tuk z břicha jako první - takže pohoda...

Chci hlavně podotknout, že mám denně třeba i 1-2 hodiny tělocviku, který je opravdu velmi náročný a poté jdu třeba ještě do posilovny, tak co si dát mezi těmito tréninky? Nebo to mám brát jako jeden 3 hodinový trénink a během něj nic nejíst?

Jako trénink ti doporučuji fullbody - snaha o celkové zpevnění těla a příprava svalů na větší zátěž v objemovce (doporučuji 3x týdně a ne více než 50-60min tréninku)...
Předpokládám, že ty 1- 2 hodiny tělocviku mají spíše aerobní charakter, že? Před začátkem tělocviku si dej něco na jídlo (maso, rýže) a po skončení ideálně protein s maltou nebo banán a za hodinu si dej opět ideál maso + rýže/těstoviny. Pokud jdeš po tělocviku rovnou posilovat, tak ideálně ten protein s maltou či banán (pokud si nic nedáš - svět se nezboří) a po tréninku se pořádně najez.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod target97 » pon 04. čer 2012 19:41:34

Ano, je to hodně běhání na ovále, schody atp.. Jinak, s tím jídelníčkem - sacharidové vlny, přesně toho jsem se bál, jestli by jsem s tím vůbec mohl dokázat zvládat takové tréninky.. Když tedy radši zavedu klasický objemový jídelníček, tuky u toho přibírat určitě nebudu.. Prioritou je pro mě nabrat svalovou hmotu a spálení tuků je až na druhém pořadí, protože ho nemám nějak moc, ale přece jen, blíží se léto.. :) Takže když pojedu objemový jídelníček, myslíte, že aspoň také trochu spálím tuky? Do nynější doby jsem totiž měl stravu - "jak co vyšlo".. Žádné plánování dopředu, dodržování časů, ale to na co jsem měl chuť atp. Díky tomu, že ale denně sportuji, tak to na mě není vůbec znát. Čokolády a sladkosti jsem jedl hodně často, takže doufám, že když nyní zavedu objemový jídelníček, poznám během 3 týdnů aspoň minimální rozdíl v úbytku tuků/nabrání svalové hmoty.. Děkuji :)
target97

Příspěvekod fit-kul » úte 05. čer 2012 16:51:06

Takže když pojedu objemový jídelníček, myslíte, že aspoň také trochu spálím tuky?

Hele, vyzkoušej a sám uvidíš...

Do nynější doby jsem totiž měl stravu - "jak co vyšlo".. Žádné plánování dopředu, dodržování časů, ale to na co jsem měl chuť atp.

To je docela velký problém, věř mi a opravdu se snaž tu stravu zlepšit...

Díky tomu, že ale denně sportuji, tak to na mě není vůbec znát.

Teď možná, ale počkej za pár let...
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod jhonmartin374 » úte 04. čer 2013 11:34:59

hmoty za 3 měsíce je naprosto nereálný cíl, jako začátečník můžeš nabrat poměrně dost svalové hmoty, ale ani náhodou se to nepřiblíží tvým představám
remove links
jhonmartin374

Příspěvekod verszer » úte 07. kvě 2019 19:47:13

verszer

Příspěvekod verszer » sob 08. čer 2019 13:43:13

verszer

Další

Zpět na Výživa, doplňky výživy...