Trenink - Tomáš

Pochlubte se vaším tréninkem

Re: Trenink - Tomáš

Příspěvekod fit-kul » pon 21. lis 2011 20:08:46

Proč sem to pozměnil k horšimu?

- příliš mnoho cviků ve špatném pořadí, nevhodný výběr cviků

A doplňovaci cviky jako třeba scotov. lavici mužu zařadit?

- v tomto tréninku nejsou vhodné izolované cviky, takže ne

Protože trenink je moc kratky a ja bych pak neměl při nejmenším ještě 20 - 30 minut co dělat : )

- bohužel standartní začátečnická chyba (u mě tato "chybná úvaha" trvala docela dlouho--- kde jsem mohl být, kdyby mě někdo v té době řekl, že jsem to vzal za špatný konec, chjo) :( . Chápu, že jsi nyní přesvědčen, že pro svalový růst musíš během tréninku vystřídat co nejvíce cviků a cvičit minimálně 80min, ale bohužel toto je chybná myšlenka. Takový tréninkový objem nebudeš schopen uregenerovat=brzy se zastavý svalový i silový růst (takovou schopnost regenerace má pouze několik procent "vyvolených-geneticky nadaných" lidí, popř. ti, kteří užívají zakázané prostředky). Někdy je méně více(a to dost často).

Účelem tohoto tréninku je trénink s maximálními vahami - a velmi pravděpodobně se může stát, že ti ty předepsané minuty odpočinku nebudou stačit (=prodloužení tréninku), popř. můžeš začít trénovat s větším počtem sérií (5-7) a pokud bys začal pociťovat, že to přestáváš zvládat - jednoduše budeš snižovat počet sérií.

A jak by to mělo vypadat to rozděleni mam to nechat tak jak to je na tahy a tlaky nebo kombinaci?

- následuj rozpis tréninku, tedy ano - rozdělení tréninků na tahy a tlaky

Díky za upozorněni a ujasněni.. Přece jenom sem začatečnik tak že potřebuju rady, ktere přijimám vždy rád. ;)

- rád poradím ;)
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod tomas66 » úte 22. lis 2011 15:10:25

Jako ja sem si vědom že trenink by měl trvat něco kolem 40 minut, ale pak nemam teda co dělat no..
Tak že dneska pojedu hezky tvrdě s většima vahama a to co mam jet.. uvidíme co z toho vznikne...
tomas66

Příspěvekod tomas66 » úte 22. lis 2011 18:34:41

Dneska bylo v posilce hodně lidi a tak sem musel poupravit pořadi cviků:
Delka treninku: 40 minut
Doplňky: CEE + Protein

Tlaky na ramena - stroj: 100x6, 100x6 na široko, a 100x6 na široko
MT: 120x6, 140x4, 140x5
Vypony ve stoje: 100x8, 120x8, 100x8
Bench press - multipres: 60x6, 80x5, 90x4
Tricepsovy bench press: 60x6, 80x5, 80x4
Dřep: 100x6, 120x5, 100x5

Tak to jsou dnešní tlaky.. jsem velice překvapeny Bench pressem na ktery jsem v pohodě zvedl 90kg dokonce jsem chtěl zkusit 100 ale byl už sem pak unaveny tak to necham na jindy..

Jinak MT byl vcelku naročny ale přiště bych chtěl zkusit aspon o 2 nebo 5 kilo více..

Dřep: Tíha to je to co vystihuje až přijdu na spravnou pozici tak se to snad i zlepši.. ale na tom multipresu je to takove na pytel....

Ani mi nedošlo že MT sem dneska neměl vubec dělat.. chybně sem to opsal. :oops:
tomas66

Příspěvekod fit-kul » úte 22. lis 2011 19:47:16

Jako ja sem si vědom že trenink by měl trvat něco kolem 40 minut, ale pak nemam teda co dělat no..

To, jak dlouho by měl trénink trvat, je silně individuální - někomu vyhovuje těch 40 minut a někdo musí být v posilovně 100 minut. Takže všeobecně doporučuji trénink kolem 60 minut a až člověk trochu pozná svoje hranice, sám bude vědět, kolik času by měl strávit v posilovně.

Tak že dneska pojedu hezky tvrdě s většima vahama a to co mam jet.. uvidíme co z toho vznikne...

Jo, silový trénink je fajn. ;)

Bench press - multipres: 60x6, 80x5, 90x4

-klasický bench je lepší

Tricepsovy bench press: 60x6, 80x5, 80x4

- můžeš střídat s klikama na bradlech

Tak to jsou dnešní tlaky.. jsem velice překvapeny Bench pressem na ktery jsem v pohodě zvedl 90kg dokonce jsem chtěl zkusit 100 ale byl už sem pak unaveny tak to necham na jindy..

- multipress trochu přidává na zvedaných vahách

Dřep: Tíha to je to co vystihuje až přijdu na spravnou pozici tak se to snad i zlepši.. ale na tom multipresu je to takove na pytel....

- zase lepší multipress než nic

Ani mi nedošlo že MT sem dneska neměl vubec dělat.. chybně sem to opsal. :oops:

- ta příště :lol:
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod tomas66 » stř 23. lis 2011 15:49:14

-klasický bench je lepší

- multipress trochu přidává na zvedaných vahách

jo jo já vím,sem si toho vědom, ale nemame v posilce normalni bench.. moje možnosti sou omezene :cry:

- můžeš střídat s klikama na bradlech

na to sem moc slabý a těžký :| .. aspoň zatim moc slabý
tomas66

Příspěvekod fit-kul » stř 23. lis 2011 19:48:00

jo jo já vím,sem si toho vědom, ale nemame v posilce normalni bench.. moje možnosti sou omezene :cry:

- týjo vy nemáte ve fitku bench - takový vděčný zařízení (jediné zařízení, na které se čekají fronty - a to snad v každé posilovně) :shock: :shock:

na to sem moc slabý a těžký :| .. aspoň zatim moc slabý

- ja jsem taky těžkej, však nemusíš hned na první pokus provést 8 hlubokých kliků, jak jsem asi začínal já? Pěkně zlehounka, poloviční opakování a třeba jen 2-3 op
- však ono se to časem zlepší - jen vydržet ;)
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod tomas66 » čtv 24. lis 2011 14:53:30

- týjo vy nemáte ve fitku bench - takový vděčný zařízení (jediné zařízení, na které se čekají fronty - a to snad v každé posilovně) :shock: :shock:

No :D vcelku směšný že? bohužel naše posilovna je asi 5x5 metru a když naš je tam 7 tak se tam mačkáme :x

- ja jsem taky těžkej, však nemusíš hned na první pokus provést 8 hlubokých kliků, jak jsem asi začínal já? Pěkně zlehounka, poloviční opakování a třeba jen 2-3 op
- však ono se to časem zlepší - jen vydržet ;)

ok. beru na vědomí, akorat to nebudu dělat hned příšti trenink ale až třeba za měsíc, až budu (doufam) o trošku silnější :)
tomas66

Příspěvekod tomas66 » čtv 24. lis 2011 17:44:25

Znešního treninku nemam moc dobry pocit..

MT: 80x10 (rozcvičeni), 120x6 - to by ještě šlo, 140x4 - už nic moc, 150x1 - byl sem schopen udělat pouze jeden, u druheho mi něco jako by prasklo v boku (naštěsti ne v zadech) u dalšich opakovani sem se hrozně třepal.. budu muset jet ještě nějakou dobu nižši vahu.

Shyby podmatem: 8x3
Krčeni ramen (činka zády na multipresu): 60x8x2, 80x8,
Přítahy obouruční činky: 40x6x2, 60x4
Zvedy nohou: 3x10

Nedaly by se zvedy nohou vynechat nebo spíše nahradit klasickymi sedy lehy ?
tomas66

Příspěvekod Milo » čtv 24. lis 2011 21:27:15

nechci ti do toho mluvit u toho( MT) mi pripada, ze sis to dal hodne vysoko na zacatek(vahy).
radsi bych ubral a pridal opakovani at se poradne procvicis a pak pozdeji bych to zkousel.Jestli sto dlouho nejel.
Pak se muze stat, ze se pretrenujes
Milo

Příspěvekod tomas66 » pát 25. lis 2011 12:34:07

nechci ti do toho mluvit u toho( MT) mi pripada, ze sis to dal hodne vysoko na zacatek(vahy).
radsi bych ubral a pridal opakovani at se poradne procvicis a pak pozdeji bych to zkousel.Jestli sto dlouho nejel.

Tak když to nakladam tak se procvičim třeba i jenom se 40-ti kily, ale to tu ani nepíšu :)
Posledni dobou už na pořadně procvičení taky nedam dopustit ;)
tomas66

Příspěvekod fit-kul » pát 25. lis 2011 18:52:48

MT: 80x10 (rozcvičeni), 120x6 - to by ještě šlo, 140x4 - už nic moc, 150x1 - byl sem schopen udělat pouze jeden, u druheho mi něco jako by prasklo v boku (naštěsti ne v zadech) u dalšich opakovani sem se hrozně třepal.. budu muset jet ještě nějakou dobu nižši vahu.

- to se stává, zpravidla je to buď nedostatečným zahřátím svalů, nesprávnou technikou provedení cviku či jednoduše - nedostatečným osvalením. Když mi dříve tahle luplo/křuplo, tak jsem druhý den skoro nemohl ani vylézt z postele :lol:

Nedaly by se zvedy nohou vynechat nebo spíše nahradit klasickymi sedy lehy ?

- nahradit můžeš, úplně vypustit-nikoliv

- přetrénování je stav, který je následkem dlouhodobého přetěžování organismu - v tomto případě bych viděl příčinu spíše jinou (viz. výše)

Posledni dobou už na pořadně procvičení taky nedam dopustit ;)

- ZLATÁ SLOVA
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod tomas66 » sob 26. lis 2011 19:12:36

- to se stává, zpravidla je to buď nedostatečným zahřátím svalů, nesprávnou technikou provedení cviku či jednoduše - nedostatečným osvalením. Když mi dříve tahle luplo/křuplo, tak jsem druhý den skoro nemohl ani vylézt z postele :lol:

no tomu věřim, nepříjemne :D.. ale to k tomu patří bohužel taky patří :x ... u mě to byl asi nějaky plany poplach protože sem naprosto fit.. naštěstí :geek:
tomas66

Příspěvekod tomas66 » úte 29. lis 2011 17:49:58

Musím změnit trénink, na doporučení lékaře.
Dneska sem byl u doktorky, minuly tyden na krev.

Vysledek? Doporučeni abych přestal nabírat/přibírat a abych začal shazovat a to mi bylo doporučeno s durazem :|
Mam vysoky tlak. BMI 32,19. Vysoky cholesterol. - je mi 16 a tak fakt dam na doporučeni me doktorky a pojedu spalovačku, i když z toho nejsem zrovna dvakrat nadšen.
Možna si teď budete myslet že sem sráč co nevydrží 12 týdnu u jednoho treninku a nebo že prostě nedávám trenink a tak se vymlouvam... Ale můžete mi věřit že tak to není.
Věk: 16
BMI: 32,19
Vaha: 115kg
Vyška: 189

Cíl :arrow: 100kg tedy BMI 27,99 a jako vždy, bez většího ubytku svalove hmoty.

To co mi řekla doktorka se mi nelíbilo, i když na takove "kecy" nedal, tohle sem si vzal k srdci..
tak že zase hezky od začátku.. :x :cry:

Nějaké rady :?:
Jak začít se spalovacím treninkem, kdy nasadit spalovače a jaky trenink jet? Díky předem :?
tomas66

PředchozíDalší

Zpět na Tréninkové zápisky