Posilování - břišní svalstvo

Všechny možné i nemožné druhy tréninků a cviků

Posilování - břišní svalstvo

Příspěvekod Perform12 » pon 07. led 2013 19:44:22

Dobrý večer :) Chtěl bych se s Vámi poradit ohledně cviků na břicho.

- Jak cvičíte na břicho Vy? Kolikrát týdně? Jaké cviky, kolik opakování a sérií? Jaké si dáváte pauzy mezi jednotlivými cviky? Jaký konkrétní trénink břicha Vám nejvíce pomohl?

Nyní se chystám během 2-3 měsíců velmi zapracovat na břišním svalstvu, na internetu je samozřejmě velké množství cviků a tréninků břicha, ale já bych si rád také poslechl, jaké konkrétní tréninky znáte třeba z osobní zkušenosti :)

Rád bych si trénink rozdělil v cyklu 3x týdně, na trénink A a B.
- v každém tréninku bych chtěl mít 2 cviky na horní břicho, 2 cviky na "podbříšek" (dolní břicho) a 1 cvik na šikmé břišní svalstvo.
- cviky bych chtěl jet v supersérii, např. SED-LEHY 15x, bez pauzy hned ZKRACOVAČKY a poté pauzu.. Takhle bych to opakoval třeba 3x a až poté se přesunul na ty 2 cviky na dolní břicho :)
- co si o tomto tréninku myslíte?

Dále mám menší problém u některých cviků, konkrétně u zkracovaček, že mě dost bolí za krkem, dříve než břicho a díky tomu udělám méně opakování, než bych byl schopný ještě zvládnout, protože už to opravdu nejde udržet..

Děkuji mockrát :)
Perform12

Re: Posilování - břišní svalstvo

Příspěvekod fit-kul » úte 08. led 2013 17:30:12

U procvičování břicha dělá většina lidí chybu v tom, že neprovádí cviky striktní technikou, tj. využívání švihu, příliš rychlá opakování atd.
Osobně doporučuji procvičení břicha 2 až 3 cviky s maximálním počtem sérií cca 4-5 a cca 15 opakování a to vše 3-4krát týdně - vše s maximálním důrazem na techniku provedení.

Doporučované cviky: sedy-lehy, prkno, vytáčení do stran, zkracovačky a zvedy nohou na vertikální lavici.
Vše viz. http://www.fitkul.cz/cviky/bricho

Dále mám menší problém u některých cviků, konkrétně u zkracovaček, že mě dost bolí za krkem, dříve než břicho a díky tomu udělám méně opakování, než bych byl schopný ještě zvládnout, protože už to opravdu nejde udržet..

- problém je pavděpodobně způsoben špatnou technikou provedení, tj. příliš tlačíš rukama na hlavu
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod Perform12 » úte 08. led 2013 20:38:17

OK, děkuji za cviky, jen co byste doporučil za 2 efektivní cviky na spodní část břicha (podbříško)?

Co se týče techniky nebo rychlosti, myslím, že to nedělám moc špatně, přesně jsem se na internetu díval na techniku atp..

Co se týče bolesti krku, absolutně to nechápu, protože naopak ruky mám spíše jen opřené u spánku, tudíž netlačím na hlavu. Pokud dělám ty zkracovačky, mám se při zvedání jakoby hlavou "rolovat", abych se dá se říci dotkl bradou hrudi? Myslím, že se to tak dělat nemá, snažím se mít hlavu pořád v rovině s hrudí, i přesto mě to bolí :( Nerozumím tomu, děkuji :)
Perform12

Příspěvekod fit-kul » stř 09. led 2013 6:59:24

Na spodní část břicha - především zvedy nohou.

Pokud dělám ty zkracovačky, mám se při zvedání jakoby hlavou "rolovat", abych se dá se říci dotkl bradou hrudi?

Ano, brada by měla končit dotykem na hrudi.

Myslím, že se to tak dělat nemá, snažím se mít hlavu pořád v rovině s hrudí, i přesto mě to bolí :( Nerozumím tomu, děkuji :)

A to je právě ta chyba, ze které máš bolesti za krkem.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod Perform12 » stř 09. led 2013 18:53:02

OK, vyzkouším to a uvidím :) Jinak, co říkáte na to rozdělení do tréninku A a B? Chci jet 1+1 pořád..

Děkuji :)

AKTUALIZACE:

Už mám za sebou odcvičeny 2 tréninky břicha:

A trénink: 1) Sed-lehy 15 opakování
2) Zkracovačky 20 opakování
3) Dotýkání se nártů (ležím s nohama nataženýma do vzduchu, zvedám horní polovinu těla a dotýkám se nártů) 20 opakování

- jel jsem to v supersérii, všechny 3 cviky hned po sobě bez pauzy, po třetím odcvičeném cviku jsem si dal pauzu asi 40s. Celý cyklus jsem jel 3x

B trénink: 1) Zvedání nohou 15 opakování
2) Sklapovačky 12 opakování
3) Dotýkání se kotníků (ležím s pokrčenýma nohama na zemi, zvednu horní polovinu těla ze země a ukláním se ke kotníkům ze strany na stranu) 30 opakování

- jel jsem to v supersérii, všechny 3 cviky hned po sobě bez pauzy, po třetím odcvičeném cviku jsem si dal pauzu asi 90s. Celý cyklus jsem jel 3x

Týdenní rozpis na trénink břicha vypadá asi následovně:

PO - A trénink
ÚT - volno
ST - B trénink
ČT - volno
PÁ - A trénink
SO - volno
NE - B trénink

- Co myslíte, můžu takhle nyní jet třeba 14 dní?

Děkuji :)
Perform12

Příspěvekod fit-kul » stř 09. led 2013 19:48:16

Těch 14 dní klidně ano...
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod weevle » čtv 07. říj 2021 5:37:26

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
weevle

Příspěvekod weevle » sob 13. lis 2021 7:04:38

weevle

Další

Zpět na Trénink a cviky