Již od malička dělám závodně určitý sport a nyní bych k tomu chtěl ještě přidat posilování, ovšem jako doplněk!
Vzhledem k tomu, že sportuji, mám denně trénink/y, které nejsou úplně pravidelné a pořád se mění časy atp., hledám nyní způsob k tomu, jak začít chodit do posilovny, se správně zvoleným plánem a efektivitou. Posilování s vlastní váhou i v posilovně pro mě není nic nového, nicméně nyní bych chtěl začít s pravidelným tréninkem v posilovně a také trošku profesionálnějším než doteď.. Jedná se tedy o to, že nejsem začátečník, ale zároveň také ještě nemám moc zkušeností s pravidelným tréninkem v posilovně a určitým plánem..
Mé cíle: Nabrání svalové hmoty a síly, ovšem potřebuji si udržovat a zároveň rozvíjet rychlost, dynamiku atp.. Rád bych do tréninku také zařadil 1x týdně KARDIO trénink, ovšem pokud to nebude spíše kontraproduktivní.
Můj týdenní rozpis by měl podle mých představ vypadat následovně: 3x týdně posilovna, 1x týdně KARDIO trénink, 1x týdně trénink na rozvoj dynamiky a rychlosti + každý den trénink/y sportu.
Jaký byste mi doporučil na první měsíc cvičební plán, s ohledem na to, že chci začít "pravidelně posilovat v posilovně" a ne "že jsem začátečník a je to můj první měsíc v posilovně"?
Celkem mě také zajímá, jestli je velký problém, když nemůže být cvičení pravidelné každý týden ve stejné dny + se stejným rozdělením partií?
Děkuji mockrát za všechny rady a tipy.