Přirozený vzhled

Všechny možné i nemožné druhy tréninků a cviků

Přirozený vzhled

Příspěvekod mineral21 » ned 01. črc 2012 15:24:15

Dobrý den,
je mně 27 let, jsem štíhlý, 184cm a 80kg, ale bohužel už nemám vyrýsované tělo tak, jako když mně bylo 20. Tehdy jsem byl zase opačný extrem, protože to na mně nebyl ani gram tuku a měl jsem tak 72 kg. Teď je situace taková, že už se nějaký ten malý okrasný tukový prstenec na mém břichu objevil.:)
Chtěl bych se opět dostat do formy a hlavně, aby mé tělo vypadalo pěkně a nebylo tak ochablé.
Nechci tedy ani hubnout, ani nemusím nabírat nějak extra svalové hmoty, mým cílem je mít přirozenou sportovní postavu, jak ženské říkají pěkné tělo do plavek.:)
Na jídelníčku už trošku pracuji, takže se pomalu loučím s tak oblíbenýma brambůrkama.:(
Chtěl bych se zeptat, jestli je dobrý nápad jak toho dosáhnout, provádět 2x týdně posilování s vlastní vahou (nechci činky ani stroje) a doplnit to 1x až 2x týdně nějakou aktivitou jako běh, volejbal, plavání nebo kolo?
A k těm cvikům, jaké mi doporučíte, abych obsáhnul celé tělo a nevynechal některé partie? Napadají mě kliky, shyby, zkracovačky,výpony a dřepy. Nemáte třeba někdo již vypracovaný jednoduchý cvičební plán pro podobnou sitauci?
Je možné mít nějaké výsledky i s takovým tréninkem, čili bez využívání posilovny?
Předem moc díky za odpovědi a omlouvám se, že s tak začátečnickým dotazem otravuji zkušené borce.:)
mineral21

Re: Přirozený vzhled

Příspěvekod fit-kul » pon 02. črc 2012 6:26:06

Ahoj,
pokusim se odpovědět na tvé otázky:

Na jídelníčku už trošku pracuji, takže se pomalu loučím s tak oblíbenýma brambůrkama.:(

Správnému jídelníčku se snaž věnovat opravdu důkladně - přinese ti to samá pozitiva....

Chtěl bych se zeptat, jestli je dobrý nápad jak toho dosáhnout, provádět 2x týdně posilování s vlastní vahou (nechci činky ani stroje) a doplnit to 1x až 2x týdně nějakou aktivitou jako běh, volejbal, plavání nebo kolo?

Ano, na zpevnění postavy a nabrání určitého množství svalové hmoty (ale i případného hubnutí) jsou 2-3 fullbody tréninky s vlastní vahou a 2-3 aerobní tréninky týdně více než dostačující.

A k těm cvikům, jaké mi doporučíte, abych obsáhnul celé tělo a nevynechal některé partie? Napadají mě kliky, shyby, zkracovačky,výpony a dřepy.

Jak píšeš ideální jsou: shyby (nadhmat, podhmat),kliky, dřepy, sedy-lehy, výpony, most a jejich různé variace.

Nemáte třeba někdo již vypracovaný jednoduchý cvičební plán pro podobnou sitauci?

Pro inspiraci:
http://www.fit-kul.cz/domaci-kruhovy-trenink
http://www.fit-kul.cz/rychle-a-efektivni-domaci-cviceni
http://www.fit-kul.cz/20-minutovy-domaci-trenink

Je možné mít nějaké výsledky i s takovým tréninkem, čili bez využívání posilovny?

Samozřejmě viz.
http://www.fit-kul.cz/svaly-zdarma

Předem moc díky za odpovědi a omlouvám se, že s tak začátečnickým dotazem otravuji zkušené borce.:)

Není se vůbec za co omlouvat ;)
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod mineral21 » úte 03. črc 2012 16:41:55

Teda, mockrát díky za rychlou a vyčerpávající odpověď, udělal jsi mně s tím radost. Ty plány a cviky jsou přesně to, co jsem hledal... snad mně to trochu zlepší postavu a držení těla. No a pokud ne, budu se cítit určitě alespoň líp.:)
Jen co ještě nevím, kolik zvolit a jak přidávat opakování? Mám třeba jít do stavu, kdy už nebudu moct a od něho to odvíjet? Třeba že za měsíc si zvyknu, tak bych to maximum zase posunul? A nebo si zvolit serie a opakování tak jako jsou v treninkových plánech a každý měsíc je o trochu navýšit? Díky
mineral21

Příspěvekod fit-kul » čtv 05. črc 2012 12:53:05

Určitě je lepší řídit se od určitého počtu sérií a opakování - objektivní údaje.
Počet sérií a opakování je silně individuální údaj, ale pokud začínáš se cvičením - doporučuji nic nepřehánět. Při tréninku s vlastní vahou bych se ale rozhodně nebál vyššího počtu opakování (samozřejmě, u některých cviků to může být problém - viz. shyby a u některých zase žádný - viz. břicho).

Intenzitu tréninku postupně zvyšuj kdykoliv, kdy ti to tělo dovolí.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod mineral21 » čtv 12. črc 2012 16:34:19

Ahoj,
sestavil jsem si takový malý kruhový trénink, kterého bych se chtěl zezačátku držet. Můžete mně prosím zkontrolovat, že jsem neopomněl na nějakou svalovou partii? A za druhé, mám z toho takový pocit, že jsem těch cviků zařadil zbytečně moc... sice jsem se snažil těžké cviky prokládat lehčími, abych nebyl moc rychle vyčerpaný (např. shyby, výpony na lýtka a pak kliky), ale přijde mi to, že jsem si nabalil víc, než jsem schopný zvládnout a bude mi to trvat hodně času projít celé cvičení. Poradíte co případně vyřadit, co se mi kryje s jiným cvikem?
Chtěl bych toto cvičení dělat 2x týdně a k tomu jednou týdně plavání, běh, volejbal nebo kolo, brusle... cokoliv.:)

1. Krátký běh na rozehřátí 5 minut
2. Poskoky na místě 3 minuty
(nohy do strany, ruce nad hlavu)
3. Dřepy 2x15
4. Dřepy do vzporu s výskokem 2x15
5. Kliky o lavičku 3x20
(spouštění se mezi 2 židlemi)
6. Dřepy do vzporu s klikem a výskokem 2x15
7. Rotace (s tyčí) ve stoje 3 minuty
8. Kolo 2x15
9. Dračí vlajka 3x15
10. Sedy-lehy 3x15
11. Most (zvedání boků na 10 vteřin) 5x
12. Shyby - normální úchop: nadhmat 1x10
podhmat 1x10
13. Skákání přes švihadlo 3 minuty
14. Shyby - široký úchop 1x10
- úzký úchop 1x10
15. Výpony ve stoje 3x25
16. Kliky 3x20
17. Shyby- široký úchop za hlavu 1x10
18. Krátké vyklusání a protažení 5 minut

Děkuji a budu vděčný za každou radu, jak to upravit.
Mějte se,
mineral21

Příspěvekod fit-kul » pon 16. črc 2012 16:27:37

Ahoj,
klasický kruhový trénink by měl zpravidla obsahovat do 10 cviků. Viz. např. http://www.fit-kul.cz/spalte-100-kalori ... ut-cviceni

Osobně ti doporučuji vyzkoušet jak klasický kruhový trénink (tj. cca 10 cviků prováděny bez odpočinku za sebou v několika cyklech) a tebou navrhovaný trénink. Poté si vyber ten, který tě nejvíce baví a motivuje, popř. si ho uprav dle svých představ a možností (jak fyzických, tak i vybavenosti).

A nebál bych se zařadit takový trénink klidně i třikrát týdně ;)
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod weevle » čtv 07. říj 2021 4:26:10

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
weevle

Příspěvekod weevle » stř 03. lis 2021 8:01:02

weevle

Další

Zpět na Trénink a cviky