je mně 27 let, jsem štíhlý, 184cm a 80kg, ale bohužel už nemám vyrýsované tělo tak, jako když mně bylo 20. Tehdy jsem byl zase opačný extrem, protože to na mně nebyl ani gram tuku a měl jsem tak 72 kg. Teď je situace taková, že už se nějaký ten malý okrasný tukový prstenec na mém břichu objevil.
Chtěl bych se opět dostat do formy a hlavně, aby mé tělo vypadalo pěkně a nebylo tak ochablé.
Nechci tedy ani hubnout, ani nemusím nabírat nějak extra svalové hmoty, mým cílem je mít přirozenou sportovní postavu, jak ženské říkají pěkné tělo do plavek.
Na jídelníčku už trošku pracuji, takže se pomalu loučím s tak oblíbenýma brambůrkama.
Chtěl bych se zeptat, jestli je dobrý nápad jak toho dosáhnout, provádět 2x týdně posilování s vlastní vahou (nechci činky ani stroje) a doplnit to 1x až 2x týdně nějakou aktivitou jako běh, volejbal, plavání nebo kolo?
A k těm cvikům, jaké mi doporučíte, abych obsáhnul celé tělo a nevynechal některé partie? Napadají mě kliky, shyby, zkracovačky,výpony a dřepy. Nemáte třeba někdo již vypracovaný jednoduchý cvičební plán pro podobnou sitauci?
Je možné mít nějaké výsledky i s takovým tréninkem, čili bez využívání posilovny?
Předem moc díky za odpovědi a omlouvám se, že s tak začátečnickým dotazem otravuji zkušené borce.