Posilování

Všechny možné i nemožné druhy tréninků a cviků

Posilování

Příspěvekod Perform12 » úte 26. úno 2013 22:00:22

Dobrý večer, chci se zeptat na pár věcí ohledně cvičení.

Mám zhruba 4 měsíce na to, abych nabral objem a vyrýsoval tělo.

Z určitých důvodů nemůžu cvičit nějak pravidelně a proto bych chtěl jet následující program:

- 2x týdně každou partii (vždy klasickou objemovku - zhruba 3 cviky, 3 série,.)
- 2+1 břicho (2 dny cvičím, 1 den volno pořád dokola)
- 3x týdně HIIT trénink (švihadlo 30s naplno a 2min pauza - 12x)

Co se týče tréninku jednotlivých partií, cviky budu nejspíše měnit každých 14 dní (tzn. 4 tréninky stejně a potom změna, samozřejmě opakování nebo série budu přidávat podle toho, jak se budu cítit)

S posilováním už mám určité zkušenosti, nicméně teďka ty 4 měsíce to chci vzít opravdu vážně a potom v tom pokračovat :)

Chtěl bych se zeptat, co se týče tréninku břicha, zda je normální, že i po dost náročném tréninku mě nebolí druhý den břicho? První 2-3 tréninky jsem se sotva natáhl :) Jak se říká - co bolí, to roste :)

Konkrétní trénink břicha je většinou:

5 cviků (3 horní, 1 dolní a 1 šikmá část břicha)

Jedu např.:
20 sed-lehů
20 zkracovaček
20 polo sed-lehů (nepoložím se, je to jen takové pohoupávání - břicho pořád zatlé)
20 zdvihů nohou
20 vytáčení ke kotníkům

^ celé to jedu v SUPERSÉRII bez pauzy a následně 1,5min pauza - celý cyklus 3x

Co se týče jídelníčku - OK.

Děkuji :)
Perform12

Re: Posilování

Příspěvekod fit-kul » stř 27. úno 2013 7:35:40

Mám zhruba 4 měsíce na to, abych nabral objem a vyrýsoval tělo.

Tak to bych viděl na 2-3 měsíce rozumného objemu a 1-2 měsíce dietky.

- 2+1 břicho (2 dny cvičím, 1 den volno pořád dokola)

To je docela hodně, ale pokud to budeš zvládat...

- 3x týdně HIIT trénink (švihadlo 30s naplno a 2min pauza - 12x)

V klasické objemovce bych se spíše přikláněl k nižší tepovce po delší čas, ale i takto se to dá.

Chtěl bych se zeptat, co se týče tréninku břicha, zda je normální, že i po dost náročném tréninku mě nebolí druhý den břicho? První 2-3 tréninky jsem se sotva natáhl :)

Břišní svaly jsou schopné snášet poměrně vysokou zátež, takže ano, možné to je. A pokud člověk dodržuje potréninkový strečink.

Jak se říká - co bolí, to roste :)

Není bolest jako bolest, viz. http://www.fitkul.cz/clanky/515-Cviceni-a-bolest

^ celé to jedu v SUPERSÉRII bez pauzy a následně 1,5min pauza - celý cyklus 3x

Střídal bych supersérie s klasickým tréninkem, tj. maximální procítění břišních svalů při tréninku.

20 polo sed-lehů (nepoložím se, je to jen takové pohoupávání - břicho pořád zatlé)

Pokud nejsi zapřený např. o žebřiny, tak klidně.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod Perform12 » stř 27. úno 2013 22:44:32

OK děkuji. Jinak, ano došlo mi, že bude lepší jet 2,5 měsíce - klasickou objemovku a dalšího 1,5 měsíce rýsovačku, bude to opravdu lepší než jet 4 měsíce "obě dvě" :)

Co se týče té objemovky, můžu ji jet tedy 2x týdně každou svalovou partii?

Co se týče potom té rýsovačky, tak to by mě zajimálo, jaký potom zvolit trénink :)

Když nyní pojedu 2,5 měsíce objemovku, mám zařadit třeba 2x týdně ten HIIT trénink (švihadlo 30s:2m?)

Jinak, když už mám třeba ve stejný den i posilovnu i HIIT, mám HIIT zařadit asi až po tréninku v posilovně, že ano?

Děkuji mockrát :)
Perform12

Příspěvekod fit-kul » čtv 28. úno 2013 7:22:54

Co se týče té objemovky, můžu ji jet tedy 2x týdně každou svalovou partii?

Ano

Co se týče potom té rýsovačky, tak to by mě zajimálo, jaký potom zvolit trénink :)

Osobně bych zvolil systém 1+1, kdy se ve dnech volna zařazuje aerobka. Počet sérií a opakování v dietě se různí, ale preferuji spíše těžší trénink s nižším počtem opakování - ono při dietce není zrovna moc energie na 2hodinové tréninky s 10-15 opakováními na sérii :)

Když nyní pojedu 2,5 měsíce objemovku, mám zařadit třeba 2x týdně ten HIIT trénink (švihadlo 30s:2m?)

Klidně ano.

Jinak, když už mám třeba ve stejný den i posilovnu i HIIT, mám HIIT zařadit asi až po tréninku v posilovně, že ano?

To bude nejlepší.
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod Perform12 » pát 01. bře 2013 18:23:24

No tak jsem tady nakonec s konkrétnějším tréninkem, možná to bude lepší než 2x týdně každá partie :)

http://www.fitkul.cz/clanky/483-Objem-- ... -Frekvence

^ jel bych 3 měsíce přesně tohle, následně měsíc něco na rýsování + dietka, podle toho, co byste mi doporučil :)

Jinak, když už pojedu třeba v jeden den klasický trénink v posilovně (Objem - Intenzita - Frekvence), mám zařadit cvičení BŘICHA hned potom a až úplně na závěr HIIT trénink?

Když už se mi to takhle potká, nevím jestli jet v první řade HIIT a pak až BŘICHO nebo naopak, každopádně klasický OBJEMOVÝ trénink bude asi na 1. místě, že ano?

Děkuji :)
Perform12

Příspěvekod fit-kul » sob 02. bře 2013 15:38:06

Jinak, když už pojedu třeba v jeden den klasický trénink v posilovně (Objem - Intenzita - Frekvence), mám zařadit cvičení BŘICHA hned potom a až úplně na závěr HIIT trénink?

Ano (když se sem tam vynechá HIIT, tak se rozhodně nic nestane)
fit-kul
Administrátor

Příspěvekod weevle » čtv 07. říj 2021 5:24:13

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
weevle

Příspěvekod weevle » čtv 11. lis 2021 13:48:31

weevle

Další

Zpět na Trénink a cviky