Nízkotučný špenátový dip
Tento nízkotučný špenátový dip můžete podávat s pečivem, zeleninou nebo k masu.
Suroviny:
· 300g čerstvého špenátu
· 1 šálek nízkotučného bílého jogurtu (cca 130g)
· 100g nízkotučného smetanového sýru
· ¼ šálku strouhaného parmezánu (cca 40g)
· 1 šalotka
· 1 stroužek česneku
· 1 polévková lžíce čerstvé citrónové šťávy
Příprava:
1. Špenát spařte a následně z něj v cedníku vymačkejte přebytečnou vodu a vložte špenát do misky
2. Přidejte najemno nasekanou cibulku a česnek, nastrouhejte parmezán
3. Přidejte jogurt a smetanový sýr, pořádně promíchejte
4. Dochuťte citrónovou šťávou, špetkou soli a můžete přidat i mleté chilli
Hotový dip skladujte v lednici max. 4 dny.
Nutriční hodnoty (1 porce – cca ¼ šálku):
Energetická hodnota: 220 kJ
Bílkoviny: 6,2
Sacharidy: 4,7g
Tuky: 1,5g