Zeleninová frittata
Dneska přinášíme zajímavý recept na vydatnou snídani. Jedná se o frittatu. Frittata je určená pro ty, kteří mají v oblibě jídla z vajec a už je nebaví jíst stále míchaná vejce zakápnutá kečupem, nebo uvařená vejce na tvrdo.
Vejce jsou oblíbená pro své nutriční hodnoty, zdroj kvalitních bílkovin, příznivou cenu. Obsahují různé vitamíny a minerály včetně vápníku, kyseliny listové, železa, zinku, selenu, vitamínů A, E, D a B.
A co vlastně ta frittata je? Jedná se o italskou omeletu, která se však neroluje, ale zapéká v troubě. Hlavně si dejte pozor na to, až budete dávat pánev do trouby. Pánev by k tomu měla být určená!!!
Ingredience :
- 5 vaječných bílků
- 1 vejce
- Sůl, pepř
- Špenátové listy
- Rajče
- Sýr dle libosti (čedar, parmazán)
Postup:
Troubu si předehřejte na 150 °C. Rozšlehejte si vejce, osolte, opepřete. Rozehřejte pánev a tu vymažte troškou řepkového oleje. Na pánev dejte špenát a rajče (pokrájené na kostičky) a chvíli duste. Poté sundejte s desky, přidejte rozšlehaná vejce, zasypte sýrem a pečte 10 až 15 minut.
Napsal Tomáš Vlček










