Zelná polévka
Tato polévka je vhodná jak do zelné diety tak i na normální konzumaci.
Recept si můžete jakkoliv přizpůsobit dle svých chutí.
Suroviny:
- olivový olejule
- 2 cib
- 2 papriky
- 1 rajče
- 3 mrkve
- 200g žampionů
- 8 celerových stonků
- ½ hlávky zelí
- 2litry kuřecího vývaru
- sůl a koření dle chuti
Příprava:
- Nakrájejte cibulku, vložte ji do hrnce s rozpáleným olivovým olejem a počkejte až zesklovatí.
- Očistěte papriky a nakrájejte je na kostičky a přidejte k cibuli.
- Nakrájejte zelí, rajče a celerové stonky na větší části a dejte do hrnce.
- Očistěte mrkev a žampiony, nakrájejte je na větší kousky a také přidejte do hrnce.
- Přidejte sladkou červenou papriku a pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte trochu chilli koření.
- Chvíli vše restujte a poté zalijte vývarem, snižte teplotu a vařte do měkka (1-2hodiny).
- Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Tato polévka je výborná jak teplá tak i studená.
TIP: Pokud vám nezáleží na množství přijatých kalorií a tuků, přidejte do polévky jednu nakrájenou pikantní klobásu a na záveřečné dochucení na talíři lžičku zakysané smetany.
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota: 233 kcal
Bílkoviny: 15,6g
Sacharidy: 39,4g
Tuky: 5,3g